
klasifikácia
Rod: Woodcocks
Rodina: Snipe
Objednať: Charadriiformes
Trieda: Vtáky
Typ: Akordy
Kingdom: Zvieratá
Doména: eukaryoty
Veľkosti: dĺžka tela 35 cm, dĺžka zobáku 7-9 cm, dĺžka krídla 20 cm. Hmotnosť vtáka je asi 300 g.
Životnosť: 10 rokov
Woodcock – predstaviteľ rodiny Snipe, lokalita Tento druh pokrýva rozsiahle územie Európy a Ázie.
Vedie hlavne osamelý životný štýl, živí sa dažďom červy, hmyz, mäkkýše, obmedzené na rastlinné potraviny – semená, výhonky a korene.
Na pozadí jesenných listov je sluka lesná takmer neviditeľná. plechovka chodiť po dĺžke paže a nevšimnúť si vtáka.
Perie na bruchu sú svetlé s hnedými škvrnami, na krídlach – hnedá s tmavými škvrnami. Hlava je zakrytá prerušovanou zadnou časťou svetlé a hnedé pruhy.
obsah
- 1 Habitat
- 2 Charakteristické
- 3 Vzhľad
- 4 Kľúčové vlastnosti
- 5 Výživa
- 6 Rozmnožovanie
- 7 Obsah
habitat
Charakteristický biotop lesa – zmiešaný a listnaté lesy. Na takýchto miestach je veľa kríkov a padlých stromov, ktoré môžu byť vhodným prístreškom.
Vtáky sa usadzujú v oblastiach s klíringom. radšej vysoká vlhkosť, hniezdo pri rybníkoch: močiare, pramene.
Z mäkkej pôdy sa vták ľahšie dostane jedlo. V lese sluka lesná takmer nikdy nenastane. Hľadáte podobné miesta počas zimovanie, ktoré sa často potuluje pri hľadaní jedla.
Hniezdiská ďasná v Európe a Ázii.
Hranice hrebeňa siahajú od severných rohov Japonska do Írsko, ktoré pokrýva Alpy, Mongolsko, región Volhy, dolné toky riek Lena a Yenisei, Škandinávia sa vyskytuje medzi vtákmi. Moskovský región.
Zimné vtáky prežívajú v severnej Afrike a Portugalsku Stredozemné more. Možno ich nájsť v Iráne, Indii, na Cejlóne a na južne od Kaukazu.

Na pozadí trávy a konárov je sluka lesná takmer neviditeľná
Dôležité! Lesy na západe Európa a atlantické ostrovy sú z väčšej časti usadil.
vlastnosť
Woodcock – predstaviteľ rodiny Snipe. Vedie singel životný štýl. Je však možné vytvoriť malé skupiny jednotlivcov čoskoro sa rozpadnú.
Názov vtáka pochádza z nemeckého slova Waldschnepfe, ktorý sa doslova prekladá do „lesného piesočníka“.
Iné mená jednotlivcov – boletus, breza, piesok, kanec, červený piesok. Najbežnejšou v súčasnosti zostáva meno sluka lesná.
V porovnaní s blízkymi druhmi
Z hľadiska veľkosti sú vtáky blízko šedého holuba. V rodine ostrihaných Celkovo je tu 8 druhov, ktoré majú mierne rozdiely veľkosť a perie. Súvisiaci lesokok je obvyklý strihať.
Medzi rozdielmi, ako vyzerá sluka lesná – pruhy, lemovanie oko, tvar krídla. Najbližší zástupca tohto rodu je Amami Woodcock.
Títo jedinci sa nachádzajú iba na ostrovoch na juhu. Japan.
Z vonkajších znakov – rozdiely v bielej hranici okolo oko, predĺžený tvar krídel a tmavý pozdĺžny pás, chôdze pozdĺž chvosta.

Woodcock má veľkosť šedej holubice
Woodcock sa líši od svojich bratov v prostredí. títo vtáky žijú vo vlhkých listnatých a zmiešaných lesoch, zatiaľ čo v močiaroch hniezdia predstavitelia iných druhov.
Ak máte záujem pozrieť sa na neobvyklé zobáky vtáka, Odporúčame vám oboznámiť sa articlehttps: //kot-pes.com/pticy-s-neobychnymi-klyuvami/
rokmi
Zimujúce vtáky odchádzajú v septembri. Určujú obdobie let do:
- skrátenie dňa;
- nočné mrazy. Keď teplota klesne pod nulu a zem mrzne, sluka lesná si nemôže dostať vlastné jedlo.
Keď vtáky začnú lietať a ako dlho vydrží, v mnohých ohľadoch závisí od poveternostných podmienok.
Ak nedochádza k studenému prasknutiu a počasie sa zmení Jednotlivo jednotlivci letia na juh v malých stádach alebo jeden po druhom.
V tomto prípade sa nevyskytujú vyrážky jednotlivcov v zimných oblastiach. Avšak, s prudkým poklesom teploty a mrazu, drevorubači lietať na juh vo veľkom počte.
Vtáky lietajú skoro ráno alebo po nástupe tma. Môže to byť za dovolenia stád vzduch celú noc.
Popoludní idú dolu na odpočinok do lesných radostí alebo polí úrodu. Takéto zhluky sluky lesnej v oblastiach, kde predtým neboli vnorené, nazývané vyrážky.

Šťastné vtáky zostupujú na polia alebo trávniky
Keď teplo zapadne, vtáky sa túlajú Jay. Ak sú podmienky priaznivé, let môže začať koncom februára.
Keď sneží od konca marca do polovice mája, sluka lesná sa už nachádza v hniezdnych lokalitách. Let vtákov sa vykonáva ako jednotlivo alebo v pároch alebo malých kŕdľoch – 6 a viac kusov jednotlivcov.
Dozviete sa viac o tom, z čoho ostatné vtáky lietajú na jeseň articleshttps: //kot-pes.com/kakie-pticy-uletayut-na-yug-osenyu/
Zaujímavé! U väčšiny jedincov tohto druhu ako lastovičky a swifts, pozoruje sa filopatia. Toto definuje jav, v ktorom vtáky keď letí späť na miesto narodenia.
vzhľad
Fotografie ukazuje, že farba chrbta a krídel vtáka je prevažne hrdzavo hnedé, viditeľné čierne, červené a sivé škvrny.
Na bruchu je perie svetlosivé s tenkými priečnymi pruhmi. Krídla sú z vnútornej strany zafarbené intenzívnejšie.
Toto zafarbenie slúži ako určitý odstrašujúci mechanizmus. Keď je potenciálny protivník príliš blízko vzdialenosť, vták prudko vzlietne.
Táto technika odrádza nepriateľa. Niekoľko sekúnd zmätok s vtákom stačí na to, aby sa skryl vo vetvách stromy.

Farba vtáka je hlavne hrdzavohnedá s čiernou a svetlosivé škvrny
Všeobecné prehľady
Ako vyzerá sluka lesná všeobecne – podsadité, krátke nohy a krk, telo dosahuje dĺžku 35 cm. Na fotografii vyniká dlhá rovný zobák (do 9 cm).
Vo svojom flexibilnom hrote je obrovské množstvo nervové zakončenie, takže je veľmi citlivé.
Dôležité! Vták používa špičku svojho zobáku lokalizovanie červov. Po objavení koristi, sluky lesnej vytiahne ju z pôdy.
Ako vyzerá sluka lesná vo vzduchu? Vták je rozpoznaný podľa jeho guľatého tvaru. krídlo a krátky krk, ktorý je len ťažko viditeľný v siluete. Byť v letí, zničí zobák.
Priemerná hmotnosť jednotlivca je 300 g. Veľkosť samice nie je líši sa od mužov. Oči sú postavené na bokoch a zreteľne sa posúvajú. hore a späť, čo dáva vtákovi široký výhľad.
Krídla sú široké, malej dĺžky (asi 20 cm). rozpätie môže dosiahnuť 67 cm.
Od rohov očí po spodnú časť zobáka vták prechádza čiernou farbou pás. Na fotografii na hlave svieti striedavo tenké a tmavé široké pruhy umiestnené naprieč.
Kľúčové vlastnosti
Z toho, ako vyzerá sluka lesná a aký druh životného štýlu pre neho charakteristiku, môžeme rozlíšiť nasledujúce body.

Žena so štyrmi pestrými kurčatami
- Vták hľadá potravu v noci.
- Woodcock za normálnych podmienok nespieva ani neveškáňa. Avšak v roku 2006 párenie, aby muž prilákal samicu, vydáva píšťalky a chrapľavý výkrik.
- Polygamné, väčšinou udržiavané po celý život jeden po druhom.
- Hniezda lesné letia podobne ako na zemi drop. Maskované trávou a spadnutými listami vajíčka je ťažké nájsť.
- V prípade nebezpečenstva vták vtáky vtiahne do ticha miesto. Drží ich zobákom a pohybuje sa po zemi. Pokračovať v prípade nebezpečenstva je málo vtákov bežné.
- Oči jednotlivcov boli postavené dostatočne vysoko a uvoľnené. Preto, aj keď sluka lesná hľadá jedlo, je schopná všimnite si blížiaceho sa nepriateľa.
- Tieto vtáky sú dobre orientované v tme.
- Keď potenciálny protivník objaví hniezdo, samica predstiera, že je zranený a snaží sa ho priviesť na iné miesto.
- V období párenia jednotlivci vydávajú zvláštne zvuky – chrapľavý alebo chrapľavý pískanie.
- Woodcock letí krásne a je schopný sa rýchlo pohybovať medzi nimi vetvy.
Dôležitou výhodou vtákov je schopnosť maskovať sa. V lesoch ich majú veľa oponentov.
Farebné perie, ako je vidieť na fotografii, je väčšinou hnedé tmavé a svetlo rozptýlené – rozmazáva jednotlivca na pozadí listov a tráve. Aj keď viete, ako vyzerá sluka lesná, možno si ju nevšimnete prístrešie.

Vtáka nie je možné vidieť kvôli jeho účinnému maskovaniu
Voči nebezpečenstvu vták zamrzne. Potom môže nepriateľ okolo, berúc ju na kopu listov.
Jedinečné usporiadanie očí jej umožňuje vidieť, čo sa deje okolo bez krútenia hlavy. Ak je nepriateľ príliš blízko, sluka lesná náhle vzlietne a stráca zo zreteľa.
Na to potrebuje len pár sekúnd.
jedlo
Vtáčie menu obsahuje:
- dážďovky;
- hmyz ako cikáda;
- mäkkýše a kôrovce;
- semená, mladé výhonky, korene, bobule.
V hlavnej strave sluky lesnej – hmyz a dážďovky, ktoré nájde na mýtinách pri lese. Hľadanie potravného vtáka používa svoj dlhý zobák.
Jeho pružný hrot obsahuje veľké množstvo nervov zakončenie. Ak piesok spúšt’a do zeme citlivé tkanivá zachytiť najmenšie vibrácie emitované červami a larvami.
Keď sa nájde korisť, vták ju chytí za zobák a vytiahne sa z pôdy. Woodcock dáva prednosť hmyzu a larvám Diptera.

Hlavným krmivom sluky lesnej sú dážďovky
Woodcock sa tiež živí čerstvými semenami a koreňmi rastlín výhonky a bobule. Z toho však tvoria malú časť strave.
Vtáky jedia mäkkýše a kôrovce, ktoré pristáli na pobreží vysoký príliv alebo vlna.
Woodcocks sa niekedy zhromažďujú v piesku pri hľadaní potravy celé kŕdle. Tento obrázok je možné pozorovať počas obdobia migrácie.
Zaujímavé! Woodcock hľadá jedlo v noci.
rozmnožovanie
Muži dosiahli pubertu o dva roky, ženy – ročne. Murivo sa vyskytuje 1-2 krát ročne. Párenie trvá od polovice Apríl až do konca júna.
Lietajúci sluka lesná (prúd u týchto vtákov sa nazýva trakcia) preletí les pri vrcholkoch stromov a chrapľavý a pískajúci zvuky. Účelom tejto piesne je prilákať ženu.
Woodcock ťah
Lety zamerané na ťah začínajú asi za 15 minút po západe slnka a pokračovať až do noci. Sú pokryť dennú dobu súmraku.
Druhý vrchol sa vyskytuje za úsvitu, ale trvá menej a je pozorovaný nie všetci jednotlivci. Každý muž má vyššie uvedený pozemok s ktorým letí.

V jasnom počasí muži vyššie vystupujú
Zaujímavé! Za oblačného počasia alebo kedy v miernom daždi samci lietajú pomalšie av nižších nadmorských výškach. zrejmý večer s silným vetrom stúpajú vyššie a pohybujú sa vysoká rýchlosť.
Zvuky Woodcock je možné počuť od do 300 m. Ženy vydávajú aj zvukové signály.
Prikrčanie výkriky sú počuť v prítomnosti mužov, ktorí prenasledujú súper. Toto správanie je však charakteristické pre mladých jednotlivcov, dosiahol rok.
Potom, čo našla samicu, sluka lesná k nej zostupuje, potom zostane s ňou niekoľko dní a potom kamaráti. Tieto vtáky sa netvoria para na celý život.
Počas párenia sa samce splodia s 3 až 4 samicami. Násadové vajcia a starostlivosť o kurčatá sú predmetom záujmu.
hniezdenia
Woodcock usporiada hniezdo priamo na zemi. Na samote napríklad v blízkosti kríka, pod starým zhnitým pahýlom alebo v húšti žihľavy, vták trhá malú dieru s priemerom 15 cm.
Nepriateľ sa nebude môcť dostať k takému hniezdu. Na dno vták kladie trávu, mach a listy. Nájdite hniezdo extrémne nie je ľahké.

Samica je pevne spojená s vajíčkami
V jednej spojke sú zvyčajne 4 vajcia. Nahnedlá škrupina alebo šedivý odtieň s postriekaním. Toto sfarbenie tiež slúži maskovanie.
Počas vyliahnutia je samica tesne pri vajciach. videnie prístup nebezpečenstva sa skrýva. Aby sa oči nevydávali ona, samica zakrýva jej viečka.
Ak z dôvodu niektorých okolností spojka zomrie, vták znova kladie vajcia.
Kŕmenie kurčiat
Kurčatá sa vyvíjajú v týchto fázach:
- 20 – 24 dní – inkubačná doba;
- 10-14 dní – perie sa objavuje u kurčiat;
- po troch týždňoch mladí stoja na krídle;
- po šiestich týždňoch sa kurčatá úplne stanú nezávislý.
Počas inkubačnej doby je samica v hniezdo. Vajcia môže nechať iba v prípade vážneho nebezpečenstvo.

Maskovacie maskovacie sfarbenie: žltkastá chmáčová s čiernou pásy
Vyliahnuté kurčatá sú pokryté žltkastou chmýří, prechádzajú po chrbte čierny prúžok. Táto farba im pomáha maskovať listy a listy vetvy.
Do konca dvoch týždňov sa kurčatá rodia. Len za mesiac a pol opúšťajú ženu.
Všeobecne platí, že drevené štiepky vedú osamelý životný štýl. Páry tvoria iba počas párenia, navyše iba pár dní.
obsah
Woodcock je lesný vták. Hoci ich teoreticky môžu obsahovať zajatia, v praxi je to problematické.
Vzhľadom k životným podmienkam sluky lesnej, vrh v klietkach použite sphagnum, ktoré je vopred navlhčené.
Woodcock – tichý lesný piesok, ktorý vedie tajný životný štýl. Jedinečné sfarbenie pestrých odtieňov ho robí takmer neviditeľným zeleň na pozadí.
Opatrne maskuje vtáka a jeho hniezda, ktoré sa nachádzajú priamo na zemi. Tri týždne po páde z obalu, kurčatá sú na krídle a sú pripravené na 6 týždňov nezávislý život.
Woodcock: Pestrá lesná populácia
Woodcock – predstaviteľ rodiny Snipe, lokalita Tento druh pokrýva rozsiahle územie Európy a Ázie. vodiče prevažne osamelý životný štýl, živí sa dážďovkami, hmyz, mäkkýše, obmedzené na rastlinné potraviny – semená, výhonky a korene.
