Snipe (foto): Opatrný „lesný baránok“

Snipe

klasifikácia

Druh: Snipe

Rodina: Snipe

Objednať: Charadriiformes

Trieda: Vtáky

Typ: Akordy

Podtyp: stavovce

Veľkosti: dĺžka tela – 25 cm, rozpätie krídel – 40 cm, hmotnosť – od 80 do 170 g

Životnosť: 10 rokov

Snipe – rozoznateľný vták s dlhým tenkým zobákom a pestrofarebným hnedým farbu. Je blízky príbuzný sluku. Tento sandpiper je schopný letu, schopný pohybujte sa rýchlo po súši a vo vode.

Ľudia ho nazývali jahňatá kvôli charakteristickému blikaniu, ktoré publikuje v aktuálnom vydaní.

obsah

  • 1 Habitat
  • 2 Charakteristické
  • 3 Vzhľad
  • 4 Kľúčové vlastnosti
  • 5 Výživa
  • 6 Správanie, reprodukcia
  • 7 Vzťahy s ľuďmi

habitat

Pokiaľ ide o výber biotopu, je snipanie nenáročné vták. Hlavnou podmienkou je vysoká pôdna vlhkosť, v ktorej je piesok hľadajú jedlo.

Vtáky sa nachádzajú v machových porastoch, na mokradiach brehy jazier a riek. Žijú v otvorených radoch s mokrými pôda v zriedkavých lesoch a mestských oblastiach.

Biotop vtákov sa rozprestiera na európskom území, pokrýva východnú Sibír a severnú Áziu. Severoamerický odstrihnutý poddruh sa nachádza v Kanade a USA.

Snipe

Snipe sa usadí na vlhkých miestach

Snipe je sťahovavý vták. Ich cesta do zimovísk začína koncom leta alebo začiatkom jesene. Zimné vtáky zaslané do strednej alebo južnej Ázie, Zakaukazska, západnej Európy, Irán, India. Existovali aj jednotlivci, ktorí putovali do severnej Afriky.

Ak máte záujem dozvedieť sa viac o vtákoch, ktoré odleteli jeseň na juh, odporúčame vám prečítať si ho articlehttps: //kot-pes.com/kakie-pticy-uletayut-na-yug-osenyu/

vlastnosť

Hlavná aktivita sa pozoruje pri ostrihaní za súmraku alebo v noci. Jednotlivci sa často stretávajú v balíčkoch, aj keď sa tak stáva. a jednotlivé lety. Na kŕmení tvoria veľké zhluky. Zviera sa drží hlavne na zemi a skrýva sa medzi nimi mokraďová vegetácia.

Snipe šikovne letí a ponorí. Prudko stúpa a prepúšťa charakteristický šarlatán. Letí vysokou rýchlosťou, niekedy popisuje klikatá vo vzduchu. Je schopný rýchlo sa potápať výberom pre mňa cieľ.

Porovnanie ostreľovania s inými druhmi

Rozlišujú sa tri poddruhy ostrihania. Existujú malé rozdiely v perie: kresba a odtiene. Poddruhy ostreľovania sa líšia v Veľkosť.

Snipe

Snipe je o niečo väčší ako drozd

Veľkosť výstrižku je o niečo väčšia ako drozd. Najviac blízky druh – ázijský ostroh a lesná priehlbina. Na ich vzdialenosť takmer nemožné rozlíšiť. Z ázijského strihu a jeho dupla Má dlhší zobák a úzku hlavu.

Existujú rozdiely v perách. Pozdĺž zadného okraja krídla biely pruh. Vnútorný povrch krídel je pokrytý pruhmi. Ak sa pozriete zblízka na vzor peria na hlave, biely pásik, pripomína obočie, zobák tenší ako čierny.

Od iného zástupcu rodiny Bekasovovcov – cvokla možno rozlíšiť podľa veľkosti (je väčšia) a podľa dĺžky zobáka (viac ako 5,5 cm), vzor peria na hlave (v strede sa rozprestiera svetlý pás).

Dôležité! Najviditeľnejšie rozlišovacie zvláštnosť ostreľovania je spôsob lietania. Prvých pár metrov letí v priamke, potom ide do kľukatiek.

Chýba výrazný sexuálny dimorfizmus. Rozdiel medzi mužmi a ženy – v dĺžke peria vonkajšieho chvosta. U mužov táto hodnota je 4,7 cm, zatiaľ čo u žien – 4,3 a kratšia.

vzhľad

Ako je vidieť na fotografii, je perie ostreľovania prevažne červenkastohnedé, so svetlými a čiernymi škvrnami. Na tipy perie biele pruhy. Svetlo, bez tmavých škvŕn a brucha vtáka.

Sfarbenie snipe mu slúži ako nádherná kamufláž. Ak je iný vtáky musia prudko stúpať do vzduchu, keď vidia nebezpečenstvo len sa skrýva medzi močiarnymi trávami.

Ak máte záujem pozrieť sa na neuveriteľné maskovanie ostatných zvierat vo voľnej prírode, odporúčame vám oboznámiť sa articlehttps: //kot-pes.com/maskirovka-zhivotnyh/

Snipe Long Beak

Na fotografii okamžite vyniká dlhá rovná zobák snipe. Jeho dĺžka tvorí asi tretinu dĺžky tela – 7,5 cm. Ku koncu zobáka brúsiť. Je to skvelý nástroj na hľadanie potravy v bahne, piesok alebo mäkká zem.

Keď nájde červa alebo larvu, útržok ju chytí špičkou zobáka a vytiahne sa z pôdy.

O ostatných vtákoch s neobvyklými zobákmi to povie articlehttps: //kot-pes.com/pticy-s-neobychnymi-klyuvami/

Snipe

Snipe pri hľadaní jedla

Nemenej zaujímavá je štruktúra zobáka vtáka. Horný zobák a horný čeľusť sa v prípade potreby môže ohnúť. Aj keď tento jav nachádza sa u iných vtákov, je výraznejšia v ostreľovaní.

To možno vysvetliť vlastnosťami vyhľadávaní potravín. na rozdiel od iné vtáky, ostreľovačky majú dobre vyvinutý čuch. Rozlišujú sa zápach spôsobený citlivými receptormi na špičke zobáka.

Telo jednotlivcov je relatívne malé, asi 25 cm dlhé alebo trochu viac. Nohy sú krátke. Veľké oči vtáka sú vysoko a vysoko posadené viditeľne posunutý do zadnej časti hlavy, čo poskytuje široký výhľad.

Kľúčové vlastnosti

Medzi inými lesnými vtákmi sa úľava vyznačuje nasledujúcim spôsobom k dispozícii.

  1. Tento piesok je nenáročný a žije v močiaroch, pobrežiach vlhká pôda a vzácne lesy.
  2. Jeho prezývka „lesné jahňacie“ ostrihala kvôli charakteristike zvuk pripomínajúci bleach. A nezverejňuje to hlasivky a chvostové perie. Pri súdnych hrách samec, získavajúci výšku, potápa sa, perie začne vibrovať. výsledkom je rovnaký „blikajúci“ zvuk.
  3. Veľké, vysoko nasadené oči nie sú len vtákom široké skontrolovať, ale tiež vám umožní vidieť za súmraku.
  4. Špička zobáčika zobáka sa môže otvoriť, aj keď je zatvorená po celej dĺžke. Vďaka tomu vták získava korisť z hrúbky piesku alebo zanášať.
  5. Snipe – skutočný majster letu, je pohyblivý vo vzduchu a popisuje skutočné kľukadlá. Stojí za zmienku, že je agilný a po dokončení aktuálneho stavu. Vták sa rýchlo pohybuje vzduchom zmena výšky z času na čas.
  6. Tieto vtáky sú monogamné. Aj keď sa na liahnutie podieľa iba žena, Obaja rodičia sú zapojení do starostlivosti o potomka.
  7. Počas párenia sa sniper môže z výšky skĺznuť asi 70 metrov.

Snipe

Snipe oči vysoko nasadené

jedlo

Hlavnou časťou ostrihanej stravy je hmyz a jeho larvy, dážďovky, v menšej miere – malé kôrovce a mäkkýše. Spolu s krmivom pre zvieratá používať zeleninu, najmä semená a výhonky rastliny.

Dôležité! Na zlepšenie mletia zeleniny v žalúdok, vtáky prehltnú malé zrnká piesku a kamienky.

Výstrih vychádzajúci z aktívneho kŕmenia sa pohybuje, malý úlovok hmyz. Aby našiel jedlo, skúma pôdu a ponorí ju zobák takmer k základni. Napríklad nájdenie veľkej koristi červ, zobák ho rozdelí na malé kúsky.

Snipe

Zobák potrebuje zobák, keď hľadá jedlo

Pri hľadaní potravy v plytkej vode odstrihne jej únos ostrý zobák z mäkkého bahna a pomaly sa pohybujúci vpred kontroluje pôda.

Na špičke je veľké množstvo nervových zakončení, čo vám umožní zachytiť pohyb pozemských obyvateľov. pocit korisť, Snipe zachytí zobák. Môže prehltnúť jedlo, nie vytiahnutie zobáka z bahna.

Správanie, reprodukcia

Snipe predčasný návrat zo zimy. Stáva sa to hneď ako sneh sa začína topiť a tvoria sa prvé rozmrazené škvrny. tam párenie počas letov.

Keď dorazia na miesto hniezdenia, okamžite začne prúd. Jednotlivci zaberajú územie pre svoju rodinu, často sa prekrývajú zároveň hranice hraníc susedov. Následne sa muži zaviažu sa tiahne nad jeho územím, čo naznačuje všetkým, že je zaneprázdnený.

Snipe je prevažne tichý vták. Jeho tweety sú možné počuť iba počas aktuálneho obdobia.

Snipe

Snipe sa skrýva v tráve

Po prezimovaní sa odstrihnite naspäť na svoje hniezdne stránky. muži doraziť ako prvé a obsadiť miesto pre budúce hniezdo. potom aktuálny začiatok.

Obdobie ostreľovania

Vystrihnite monogamné a vytvorte stabilné páry po celé obdobie hniezdenia. Počas tohto obdobia samec vykonáva úchvatný vzduch manželský tanec. Vstáva vysoko, popisuje niekoľko kruhy, potom takmer vertikálne klesá.

V tejto chvíli mierne zatlačí svoje krídla a chvost sa otvorí. Zároveň jeho perie nahlas vibruje a vydáva zvuk, pripomínajúce bleach. Prúd pokračuje na Zemi. samec sedia na kopci a hlasno pípajú.

Dôležité! Hady sú obzvlášť aktívne ráno a večer s vysokou vlhkosťou, oblačno a slabé dažďové prehánky.

Po párení sa samica pripojí k samcovi. Snipe hniezdenie – na rôznych územiach: v močiaroch, vzácnych lesoch s výmerami a kríky zarastené ostriežou.

Pár zostáva spolu po celú sezónu rozmnožovania. Samica sa stará o hniezdo úplne, ona tiež násadové vajcia. Samec stále pokračuje, čo naznačuje, že na ich území.

Starostlivosť o hniezdenie a potomstvo

Samica usporiada hniezdo na hrbole pri vodnej nádrži, as zvyčajne v hustej tráve. Je to malá diera, kopal do zeme a posypaný slamkou.

V niektorých oblastiach môže stelivo pozostávať doslova niekoľko stebiel trávy, ale pri vysokej vlhkosti dosahuje jej hrúbku dva centimetre. Vykopáva sa diera s priemerom 10 – 13 cm hniezda asi 5 cm.

Snipe

V hniezde sú 4 vajcia pestované na smotanu

Samica pokrýva hniezdo zhora tesne rozmiestnenými steblami trávy, výsledkom je malá chata. Maskovacie vtáky farby a umiestnenie hniezda ich robí takmer neviditeľnými.

V prípade nebezpečenstva potom žena prudko vzlietne ponorí sa do trávy a skryje sa v nej. Napriek veľkému rozdielu medzi druhmi, správaním sa ostreľovania a samotným princípom hniezdenia rešpekt je veľmi podobný dropovi.

Ako vyzerajú odstrihnuté vajíčka?

Vták kladie 4 vajcia olivovej alebo žltej farby s tmavou farbou striedajú. V zriedkavých prípadoch murivo obsahujúce 3 alebo 5 vajec. Predpokladá sa, že nájdené spojky so 6 vajcami patria niekoľkým ženám.

Hrušky v tvare hrušky. Škrupina je matná alebo s svetlo svieti. Hmotnosť vajec dosahuje 17 g. trvá 17 až 20 dní, iba žena sa do nej zapája.

Šrafovanie a vývoj kurčiat

Drobné kurčatá sú chmýří, ale sú dosť dobré vyvinuté. Hneď ako uschnú, vyliezajú z hniezda. Muž a žena rozdeľte mláďa na polovicu a všetci sa starajú o jeho pár mláďatá.

Batoľatá je potrebné kŕmiť a ohrievať. V prípade úmrtia jedného z nich rodičia, druhý sa úplne stará o potomka.

Už vo veku jedného mesiaca sa kurčatá začínajú učiť lietať. Mladý rast rebrá pomerne rýchlo a opúšťajú hniezdo. Avšak v roku 2005 v prípade nebezpečenstva sami premiestnia kurčatá do bezpečia miesto. Chytili ich medzi svojimi labkami, zatiaľ čo lietali nízko nad nimi zem.

Vzhľad mladých jedincov sa trochu odlišuje od dospelých. Ak majú zrelé vtáky svetlé krídla na horných krycích krídlach okrúhle škvrny, potom mladé zvieratá majú načervenalé pruhy. Všeobecne perie mladého ostrihania je trochu tmavšie.

Snipe

Chrípka vtákov sa s vekom mení len málo

Už pred odchodom na zimovisko kurčatá začínajú viesť kočovný životný štýl. Majú určitý rozvrh. večer večer, vtáky chodia na kŕmenie, ktoré trvá všetko v noci. Za úsvitu sa schovávajú v húštinách trávy.

Zaujímavé! Vidieť nebezpečenstvo (napr. blížiace sa k nepriateľovi), mláďatá sklonili hlavu k tráve. V tejto dobe rodičia ho buď odvezú alebo ho vezmú z hniezda.

Príprava na let do zimovísk

V polovici leta dochádza k roztaveniu u dospelých ktoré ich perie úplne nahradili. V tom čase oni zvlášť elegantné a schovávané na ťažko prístupných miestach.

Snipe

Snipe – majster maskovania

Let do zimovísk sa však vyskytuje na konci letného jesene niektorí jednotlivci môžu pokračovať až do prvého mrazu.

Odštiepky sa chovajú samostatne alebo v malých kŕdľoch približne 6 hodín vtáky Lietajú hlavne v noci. Pravidelne oni zastavte sa na odpočinok, desiatky sa zhromažďujú na miestach zastavenia jednotlivcov.

Vzťah s ľuďmi

Snipe je obľúbeným cieľom športového lovu. Avšak, ich hojnosť zostáva dosť vysoká, aby tieto vtáky nie uvedené v Červenej knihe. Vo všeobecnosti je snipe opatrný a plachý vták.

Snipe – zaujímavý predstaviteľ rodiny snipe. Tento vták vyniká dlhým zobákom a jedinečným spevom počas manželský tanec.

Toto je skutočný virtuóz lietania. Začiatok vo vzduchu priamka, ide do rýchlych kľukadiel. Po ňom nie je náhoda, že prezývka „lesné jahňacie“ sa zakorenila. zvučný vibrácie, ktoré jeho perie vytvára pri potápaní, odlišuje to od všetkých ostatných vtákov.

Like this post? Please share to your friends:
Online časopis pre domáce zvieratá ALFA-CDS.COM
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: